Kerstwens van de voorzitter

Door David Vaupell op 19 december 2022

Beste Zwijndrechtenaren,

Het was een raar jaar, 2022 en ik realiseer me dat dit jaar nog niet helemaal voorbij is.

We hebben in het eerste kwartaal met man en macht gewerkt aan onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben we in elk geval onze raadszetels kunnen behouden. We hadden gehoopt op meer, maar we klagen niet.
Ook hebben we onze raadscommissieleden kunnen uitbreiden van 2 naar 3. Dat is heel plezierig. Verder hebben we dit jaar nog wat wisseling van de wacht gehad binnen ons bestuur. Adem Mustafa, die als algemeen bestuurslid  actief was is raadscommissielid geworden en staat nu kandidaat (op nummer 2!) op de lijst voor de provinciale statenverkiezingen van 15 maart komend jaar. Daarnaast hebben we afscheid genomen van Jan-Willem Mennink als bijzonder actief en betrokken bestuurslid. We prijzen ons gelukkig dat hij wel – weliswaar meer in de luwte – betrokken blijft bij de partij, de fractie en het bestuur. Ook hebben we Aly Dassen, met flinke bestuurservaring, mogen toevoegen aan ons bestuur.

En dat is allemaal binnen de PvdA, hier in Zwijndrecht.

De wereld is echter ook behoorlijk veranderd in 2022. De vreselijke oorlog in Oekraïne, die daar verantwoordelijk is voor verschrikkelijk leed. Maar ook aanleiding is voor de brandstofcrisis, de hoge inflatie (en daarmee hoge prijzen) en nog meer narigheid in ons eigen land (en stad) die vooral de mensen raakt die het toch al niet zo breed hadden. De dure boodschappen zijn voor iemand op een minimum inkomen echt een veel groter probleem dan voor iemand die 2x modaal verdient. Als je dan ook nog in een matig (of slecht) geïsoleerde woning woont wordt het alleen maar moeilijker om rond te komen of zelfs maar aan je verplichtingen te voldoen. Deze crisis treft uiteindelijk natuurlijk vrijwel iedereen met een lager of gewoon gemiddeld inkomen.

Intussen zien we in de tweede kamer GroenLinks en PvdA hand in hand vechten voor uw belangen. Ook hier in Zwijndrecht doet de PvdA er alles aan om voor iedereen een veilig thuis te bieden. Om sociaal beleid volgend jaar meer impact te laten hebben is het erg belangrijk dat ook in de Eerste Kamer een flinke delegatie van PvdA en GroenLinks in de banken zit. U kunt hiervoor zorgen. Stem 15 maart 2023 bij de Provinciale staten verkiezingen zoveel mogelijk PvdA. Zwijndrechtenaar Adem Mustafa staat op nummer 2!

Klik HIER om iets meer te lezen over Adem.

Dit is een prachtige kans om een lokale vertegenwoordiging in de Provinciale staten te verkiezen  – en indirect de invloed van de PvdA in ze eerste kamer te vergroten.

Ik wens iedereen in Zwijndrecht fijne kerstdagen en een voorspoedig 2023 toe.

 

David Vaupell

David Vaupell

Bestuur – Voorzitter sinds 2014 Geboren in 1966 in Emmen en lid sinds 1985. In het dagelijks leven werkzaam als IT consultant. Vader van 3 kinderen en samen met Liesbeth woonachtig in Zwijndrecht (Noord)

Meer over David Vaupell