Persoonlijke Brief Adem Mustafa Negash

Door Adem Mustafa Negash op 13 februari 2023

Beste buurtgenoot,

Om maar met de deur in huis te vallen, deze brief schrijf ik omdat ik hoop dat je gaat stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023. Er staat veel op het spel en ik hoop dat je jouw stem gebruikt en kiest voor een socialer, groener en eerlijkere toekomst.

Ik sta op de lijst, nummer 2, voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland namens de PvdA. Een grote verantwoordelijkheid. En dat terwijl ik niet uit een bijzonder politiek betrokken gezin kom. Ik was vroeger zelfs best verlegen en vond presentaties houden op school vreselijk. Waar ik eerst vaak stil bleef, observeerde, dacht dat anderen het allemaal wel beter wisten of konden verwoorden, ben ik er inmiddels van overtuigd dat als je juist je stem niet laat horen – terwijl je die mogelijkheid wel hebt – je eigenlijk instemt met de situatie zoals hij is. Maar door mijn ervaringen heb ik geleerd dat je stem laten horen wel degelijk invloed heeft.

Bij de vorige verkiezingen was het aantal Dordtenaren dat ging stemmen erg laag. Misschien ben je zelf ook niet gaan stemmen. Het laat voor mij zien dat de politiek en overheid niet meer worden vertrouwd. En ik snap dat. Ook ik maak mij zorgen over de hoge energierekening en het gebrek aan betaalbare huizen in onze buurt. Deze problemen zijn het gevolg van politieke keuzes. De overheid moet onderdeel zijn van de oplossing, in plaats van het probleem. Hier wil ik graag aan bijdragen.

In mijn eigen omgeving, Drechtsteden, heb ik gezien wat het belang is van goede regionale vertegenwoordiging. Tot mijn verbijstering werd de veerverbinding Hooikade Dordrecht – Veerplein Zwijndrecht met ingang van 1 januari 2022 vervallen, zonder enige communicatie vooraf. Het veer is voor mensen zonder auto een onmisbare verbinding voor het bereiken van scholen, familie, het ziekenhuis en andere voorzieningen. Bovendien ontbreken andere vormen van openbaar vervoer naar dit deel van de stad. Dat was het moment dat ik voor mezelf een besluit heb genomen. Ik wil invloed kunnen uitoefenen op de beslissingen die worden gemaakt voor mijn regio Zuid-Holland-Zuid. Ik zie het als mijn taak dat politici echt in gesprek blijven met bewoners. Om er samen voor te zorgen dat je met een normaal inkomen de maandelijkse rekeningen kan betalen. Voor het isoleren en verduurzamen van huizen. En voor genoeg betaalbare huizen voor jong en oud.

Mijn zachte stem is inmiddels redelijk luid geworden. Met deze brief hoop ik dat jij niet stil blijft, maar net als ik je stem laat horen. En daarbij samen met mij wil kiezen voor een Zuid-Holland voor iedereen. Stem 15 maart op de Partij van de Arbeid!

Vriendelijke groet,

Adem Mustafa Negash – Nr. 2 op de lijst van de PvdA Zuid-Holland

Twijfel je nog over je stemkeuze? Aarzel dan niet en neem contact met me op. Dat kan via [email protected] / 0642411920

Adem Mustafa Negash

Adem Mustafa Negash

Adem Mustafa is een jong, creatief en ambitieus statenlid Ook brengt hij de nodige politieke ervaring met zich mee. Hij is actief geweest in de gemeenteraadsfractie als commissielid, was bestuurslid en heeft o.a. gewerkt voor de EP fractie Sinds maart 2023 is Adem lid de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Klik HIER voor verdere informatie.

Meer over Adem Mustafa Negash