Irritatie gedumpt afval

10 augustus 2019

Regelmatig zie ik  huisvuil naast de ondergrondse containers staan. En wat mij dan irriteert is dat er ook grofvuil bij staat. HVC ruimt de boel weer netjes op en een dag of twee later staat er weer veel vuil naast de container!

Hoe komt het toch dat mensen dit doen? Gemakzucht? Pasje kwijt ? Of gewoon een soort van containertoerisme en te lui om HVC te bellen voor het ophalen van grofvuil!

Laatst liep ik met de hond langs zo’n container, een auto stond met de deuren open en ik vroeg aan die meneer of hij dat afval daar neer had gezet. Hij keek verschrikt en vroeg wat ik bedoelde. Hij zei dat het er dagen stond. Dat was niet waar, want ik loop er ieder dag langs met mijn hond. Hij gooide de deuren van de auto, waar nog meer afval in lag, dicht en reed snel weg. Ook in de groepsapp Next door wordt regelmatig geklaagd over het afval dat mensen neerzetten en dan snel met de auto er vandoor gaan. Ik zou zeggen; blijf dit melden als je dit ziet, maak een foto met je telefoon en geeft dit door aan de milieupolitie. Dan neemt het afvalstorten naast de container wel af en de irritaties bij vele mensen neemt dan ook af. Een beter milieu begint bij jezelf blijft dan ook een goede slogan.

André Veth, burgerraadslid PvdA