Door David Vaupell op 20 april 2015

Speelotheek hoort hier!

Een speelotheek in Zwijndrecht, niet meer dan een logische voorziening in een gemeente als Zwijndrecht. Toch besloot MEE eind vorig jaar dat de stekker eruit ging voor Zwijndrecht. De huur van het pand aan de Jacob Marisstraat was te hoog om kostendekkend te kunnen blijven. Reden voor Anneke Levolger om alle zeilen bij te zetten en te zoeken naar een oplossing. Ze klopte aan bij raadslid Siham Berrag-Nahari en die twijfelde geen moment; de speelotheek moest blijven! Samen gingen ze in gesprek met stichting het Baken, die al veel maatschappelijke activiteiten op touw heeft gezet. Stichting het Baken gaf gehoor aan de noodkreet van de speelotheek en na een paar goede gesprekken kon de speelotheek een ruimte in het wijkcentrum innemen.
Anneke Levolger is dankbaar en blij, zo bleek tijdens de opening op 15 april jl.: “fantastisch om te kunnen blijven draaien in Zwijndrecht op een toplocatie als het Baken! Ik ben opgegroeid in Zwijndrecht en het Baken is zo vertrouwd, het is geweldig. Heel fijn dat mevrouw Berrag de link met het Baken heeft gemaakt!”
Siham Berrag-Nahari is op haar beurt zeer content. Bij de opening kon ze helaas niet aanwezig zijn, maar al eerder heeft zij de speelotheek bezocht in het Baken: “Erg mooi en logisch om een speelotheek te huisvesten in een wijkcentrum, toegankelijk en gastvrij. Ik hoop hiermee veel ouders bediend te hebben die dankbaar gebruik maken van de speelotheek”.

David Vaupell

David Vaupell

Bestuur – Voorzitter

Meer over David Vaupell