Door op 20 februari 2014

Siham Berrag-Nahari (PvdA): Opgroeien in Zwijndrecht.

Regelmatig krijgen wij van de jeugd te horen dat het jammer is dat er zo weinig te doen is in Zwijndrecht. Met name een gebrek aan een jongeren accommodatie is een veelgehoorde klacht. Een echt jeugdhonk, waar je lekker kunt hangen, spelen, gamen en huiswerk kunt maken. Ook buiten ontbreekt het aan goede voorzieningen voor onze jeugd. De skatebaan wordt nauwelijks gebruikt, omdat deze te ver weg is op een onaantrekkelijke locatie. Jongeren willen zien en gezien worden.
Voetbalkooien waar goed gebruik van wordt gemaakt, moeten niet gesloten worden, zoals in de Jupiterstraat is gebeurd. We hebben de wethouder dan ook verzocht in gesprek te gaan met de voetballers. Uiteraard is hier ook aandacht voor overlast, daarom worden bewoners ook betrokken bij deze gesprekken
Het zwembad blijft, mede dankzij PvdA, behouden. Niet alleen voor recreatie, maar zeker ook voor de zwemlessen voor onze kinderen.

Kortom: opgroeien in Zwijndrecht is leuker met voorzieningen en daar ga ik me de komende vier jaar weer hard voor maken!