23 augustus 2015

PvdA-delegatie provincie bezoekt Drechtsteden

IMG_3604

Op woensdag 19 augustus bracht de Waterbus  partijgenoten uit de provincie naar de Drechtsteden. Als je een beeld van het gebied wil krijgen, is de route over het water de meest geschikte weg. Je komt langs de vele nautische en industriële bedrijven en natuurlijk ook langs prachtige natuur: de Sophiapolder.

 

Cees Weij, de PvdA-secretaris van Hendrik-Ido-Ambacht en pleitbezorger van het Beeldenpark langs de Drechtstedelijke oevers, nam de gasten op sleeptouw. Er waren ontmoetingen met lokale politici; in Zwijndrecht werd de delegatie ontvangen door onze burgemeester Dominic Schrijer en D66-wethouder Jolanda de Witte. Ook onze Ambachtse wethouder Floor van der Velde nam de nodige tijd om onze gasten bij te praten.

De provinciale delegatie bestond uit de Statenleden Willem Minderhoud en Anne Koning, fractieondersteuner Esther Gerards  en   Lobke  Zandstra (raadslid Den Haag). Partijgenoot Rik Hindriks uit Hendrik-Ido-Ambacht  zorgde voor  lokale begeleiding. De PvdA-mensen maakten de  overtocht naar de Sophiapolder en zagen dat het ondergelopen eiland een zeer populaire pleisterplaats voor vogels is. Onder de indruk van dit stukje bijzondere natuur midden in de Drechtsteden werd de terugtocht naar de vaste wal aanvaard.

Het programma werd afgesloten met een drankje aan de kade bij Zomerlust aan het Veerplein. De talloze langsglijdende vrachtschepen maakten indruk op onze gasten.  Met eigen ogen konden ze zien dat de Drechtsteden een bedrijvige  regio vormt. De daarbij behorende  lokale knelpunten werden deze dag besproken. De veiligheidsrisico’s  zijn aanzienlijk in deze regio, denk maar aan de talloze met gevaarlijke vracht beladen treinen die via Zwijndrecht en Dordrecht op weg zijn naar Rotterdam of het zuiden.

Dit soort werkbezoeken is voor Zwijndrecht en de andere gemeenten van groot belang;  vaak staan deze plaatsen met hun specifieke belangen  niet voldoende op de kaart bij de besluitvorming in de provincie.  De thuisreis werd niet per boot afgelegd, maar de PvdA-politici kwamen na een mooie dag weer wat koersvaster in hun thuishaven.

Jan-Willem Mennink

IMG_3605