Geslaagde aftrap politiek jaar

13 januari 2019

Omdat een goed begin al het halve werk is, organiseert de PvdA Zwijndrecht al jaren een nieuwjaarsbijeenkomst. Ingrediënten waren korte toespraken van voorzitter David Vaupell en fractievoorzitter Gerard Slotema, een historische inleiding van Theo van Straaten en een quiz. Net als vorig jaar bleek “De Vergulde Swaen” een sfeervolle entourage te bieden.

Zowel David Vaupell en Gerard Slotema keken terug naar het afgelopen jaar, maar vooral vooruit naar de ambities voor 2019 en verder. Met drie verkiezingen in het vooruitzicht is er meer dan genoeg te doen voor de PvdA. Theo van Straaten was de hoofdspreker en hij nam de leden mee naar de periode van vóór Marx. Zo zette rond 1820 industrieel Robert Owen in Schotland belangrijke stappen naar een eerlijker verdeling tussen arbeid en kapitaal. Later was hij één van de grondleggers van de coöperatieve beweging.

Terwijl er lekkere hapjes en drankjes werden rondgedeeld, konden de leden hun kennis testen met een politieke pubquiz. Eervolle vermeldingen waren er voor Jeroen Exoo, Lia Ossewaarde en Coby van de Velde. De bloemen waren uiteindelijk voor winnares Nelleke den Boer met acht juiste antwoorden van de tien vaak lastige vragen.

Jan-Willem Mennink