21 maart 2020

Corona.

Sinds enige weken houdt het corona-virus ons  allemaal bezig. Elke krant , elk journaal gaat hierover.  Het onderwerp van de gesprekken die gevoerd worden, is corona.  Het is natuurlijk ook heftig wat we nu allemaal meemaken. De hele wereld wordt door dit verschrikkelijke virus in de greep gehouden. Eigenlijk kunnen we met z’n allen nog niet geloven dat ons dit overkomen is. Gelukkig doet de regering er alles aan om er met z’n allen gezond uit te komen.  Het is natuurlijk heel belangrijk dat we ons houden aan de adviezen die gegeven zijn om besmetting te voorkomen.

Er wordt niet alleen op gehamerd om die adviezen op te volgen, maar er wordt ook nog eens duidelijk gevraagd om er voor elkaar te zijn. Om elkaar te helpen waar we kunnen. Om elkaar in de gaten te houden. En dat zie je gebeuren! Er worden acties op touw gezet om bijv. boodschappen voor elkaar te doen. Er wordt om ons heen gekeken, naar wie er misschien hulp nodig heeft. In deze vreselijke tijd, is dit misschien een lichtpuntje. We gaan anders naar elkaar kijken. De mevrouw die altijd zo boos keek, staat nu misschien ineens voor je deur met de vraag of ze iets voor je kan doen. En dan kom je er achter dat zij helemaal niet zo boos is, maar dat het gewoon een leuk mens is. De stugge buurman blijkt ineens een hele aardige man te zijn. En de buren aan de overkant, waar je eigenlijk altijd een beetje bang voor was, blijken hele hulpvaardige mensen te zijn.

Als deze vervelende tijd achter de rug is, zijn er misschien hele fijne vriendschappen ontstaan. En bekijken we elkaar met andere ogen. We hebben dan gemerkt dat niet iedereen is, zoals we denken dat ze zijn.  We hebben laten merken dat we er zijn, wanneer we elkaar nodig hebben. En hoe mooi zou het zijn als we hierdoor weer wat verdraagzamer naar elkaar toe zijn geworden.

Na het verslaan van het corona-virus, zou dit dan ook iets zijn, wat we  met zijn allen bereikt hebben.

Blijft op uzelf en uw omgeving letten, maar blijf vooral gezond!!

Hilda Rijnaard,

Raadscommissielid PvdA.